Hoppa till huvudinnehåll

Officersförbundets onlinekurser

Både som medlem och förtroendevald har du tillgång till en rad nyttiga onlinekurser som stärker dig i din anställning eller i din fackliga roll.

Här nedan kan du läsa mer om både medlemskurser och de onlinekurser som finns för dig som förtroendevald. Du kan genomföra kurserna på både mobil, surfplatta och dator. Vi passar också på att informera om att aktiviteterna i kurserna kan röra sig både i sidled samt upp och ner. 

För att du ska kunna genomföra kurserna behöver du använda Google Chrome, Microsoft Edge eller Safari. Kursprogrammet stödjer inte längre Internet Explorer 11. 

Medlemskurser

Alla medlemmar har tillgång till flera kortare introduktionskurser, vilka samtliga tar mellan 10 och 20 minuter att genomföra. Du som är medlem i Officersförbundet når dem genom att logga in med BankID.

Dessa kurser kan du gå som medlem:

 • Välkommen till arbetslivet
  För dig som precis fått en anställning inom Försvarsmakten, en snabb introduktionskurs till det som är viktigast att veta om din anställning enligt villkor och avtal med din arbetsgivare.
 • Internationell insats 
  För dig som ska på utlandsmission. Nyttig kunskap om vilka avtal och regler som gäller och viktiga saker att tänka på inför, under och efter din internationella tjänstgöring.
 • Introduktionskurs – Lön
  Det viktigaste och mest grundläggande om hur din lön sätts, vad som påverkar din lön och vad du själv kan göra för att förändra den.
 • Medarbetarsamtalet
  Vad gäller egentligen vid ett medarbetarsamtal och hur kan du bäst förbereda dig.

Har du frågor om kurserna eller upplever något problem, kontakta oss på kurs@officersforbundet.se

För dig som är förtroendevald 

För dig som är förtroendevald finns en rad kurser som är mer inriktade på de specifika uppdrag man kan ha som fackligt engagerad – olika styrelseroller, skyddsombud, arbetsplatsombud och så vidare.

Dessa kurser samlar vi på en särskild utbildningsportal där du som förtroendevald måste skapa ett användarkonto för att få tillgång till kurserna.

Som förtroendevald i Officersförbundet ska du ha fått ett mejl från Onlineacademy, med länk och instruktioner om hur du skapar din användare. Har du inte fått något sådant e-mail, kontakta oss via kurs@officersforbundet.se, så hjälper vi dig.

Du som redan har ett användarkonto når portalen via adressen nedan.

De introduktionskurser som finns för dig som förtroendevald är:

 • Lönekurs 
 • Arbetsplatsombud
 • Listförhandlare
 • Invald i valberedningen
 • Styrelsemedlem  

Du får även tillgång till samtliga medlemskurser.