Ledig tjänst: Medlemsadministratör

Vill du vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges militärer? Trivs du i en administrativ roll och att leverera god service? Är du noggrann och gillar att jobba med att utveckla rutiner? Då ska du söka tjänsten som medlemsadministratör hos oss.

Om Officersförbundet

Officersförbundet är fack- och yrkesförbundet för yrkesofficerare, gruppchefer samt soldater och sjömän anställda inom Försvarsmakten och närstående myndigheter.

Förbundets kansli söker en medlemsadministratör på heltid och för tillsvidareanställning som vill arbeta i en stimulerade miljö. Vi är idag 19 anställda på kansliet och har våra lokaler på Sturegatan 15 i Stockholm.

Om rollen

Som medlemsadministratör på förbundet jobbar du i kansliets team Kanslistöd med löpande administrativt arbete med fokus på vårt medlemssystem. Rollen är varierande och du har kontinuerlig kontakt med förbundets förtroendevalda och medlemmar där du via telefon och mejl besvarar frågor om medlemskapet exempelvis utträde- och inträdesansökningar. Vidare hanterar du även arkivering av medlemshandlingar, medlemsförfrågningar och ändringar, samt rent allmänt bistå förbundsstyrelse och kansli med administrativt stöd.

Utöver arbetet med medlemsadministration kan du komma att hantera andra varierande administrativa uppgifter i form av kursadministration och annat inom förbundets aktiviteter, så som exempelvis:

· Att bistå de lokala föreningarna med stöd kopplat till medlemsregistret

· Att bistå förbundsledningen med dokument och rapporter

· Ingå i förbundets försäkringskommitté som administrativt stöd

· Hjälpa till med transporter, hotell, resor, måltider, mötesrum

· Svara i telefon och på mejl

· Sortera och skicka ut post

· Skanna, kopiera och skriva ut dokument

· Ta emot leveranser


Förmågor

God social kompetens är en förmåga som kommer att göra det lättare att lyckas i jobbet då den kan hjälpa dig att skapa förtroendefulla relationer i arbetet. Du bör kunna hantera flera uppgifter samtidigt och vara självgående, samt ha god initiativförmåga och flexibilitet.

Det är viktigt att du kan arbeta noggrant i samtliga av dina uppgifter och säkerställer att du slutfört arbetsuppgifter på ett korrekt och förväntat sätt. Då rollen innebär en tät dialog med förbundets medlemmar ser vi att du är kommunikativ och socialt säker som person med stor respekt för personlig integritet. Slutligen ser vi att du går i linje med Officersförbundets värderingar och syfte.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

· Avslutad gymnasial utbildning

· God erfarenhet av att ha arbetat i medlemssystem

· Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

· Stort säkerhetsmedvetande med stor kunskap om GDPR

· Erfarenhet av att ha jobbat med ekonomiska rutiner och grundläggande reskontrahantering

· Goda allmänna IT-kunskaper inkl. MS Office, med fokus på Excel

· Otvunget kunna samspela med kansliets personal – att vara en positiv lagspelare

Meriterande

· Kunskap och erfarenhet av att jobba i medlemssystem, Mysoft

· Erfarenhet av att ha jobbat inom ett kansli vid ett förbund eller annan medlemsstyrd organisation

Ansökan

Ansökan skickar du till rekrytering@officersforbundet.se senast 2024-05-26. Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Anställningen är tillsvidare vid Officersförbundets i Stockholm på Östermalm och inleds med provanställning om sex månader. Tillträde enligt överenskommelse – senast 2024-09-01.

För mer information:
Kontakta den administrativt ansvarige Helena Elliott (072-150 05 66, helena.elliott@officersforbundet.se) eller
förbundsdirektör Johan Hansson (076-496 20 09, johan.hansson@officersforbundet.se).
SACO-föreningen vid Officersförbundets kansli representeras av Conny Jansson (08-440 83 57, conny-jansson@officersforbundet.se).

Senast uppdaterat: 2024-04-24