• Officersförbundet söker facklig ombudsman

Tycker du om att stötta och hjälpa andra? Är du fackligt intresserad och duktig på att pedagogiskt dela med dig av dina kunskaper? Då ska du söka tjänsten som ombudsman på Officersförbundets kansli!

• Förbättringar i omställningsavtalet

I officersinfo nummer 8 informerade vi om att omställningsavtalet kan tillämpas vid omstruktureringen av Försvarsmakten. I veckan kom vi överens med Arbetsgivarverket om att förbättra omställningsavtalet vid omlokalisering av verksamheten.

• Pressmeddelande: Unga officerare överväger att sluta i försvaret

Tre av fyra officerare som tjänstgjort mellan 3 och 9 år i Försvarsmakten har övervägt att sluta, bara det senaste året. Dålig lön och bristande karriärmöjligheter anges som de viktigaste orsakerna till varför man vill lämna. Detta visas i en rapport som i dag presenterades under ett seminarium på politikerveckan i Visby.

• Officersförbundet i Almedalen

Snart inleds politikerveckan i Almedalen och Officersförbundet kommer att se till att den militära personalens villkor lyfts fram i vartenda försvarspolitiskt sammanhang i Visby. Här kan du läsa om vad vi gör där och om andra intressanta evenemang inom områdena försvar och säkerhet.

• Utveckla dina kunskaper och stötta våra medlemmar

Officersförbundets kansli söker ombudsman med inriktning mot förenings- och medlemsstöd för tidsbegränsad anställning.

• Förändring i arbetstidsavtalet för vissa verksamheter

Officersförbundet tillsammans med övriga arbetstagarorganisationer har i dag kommit överens med Försvarsmakten om anpassningar i arbetstidsavtalet som rör vissa specifika verksamheter, däribland IBSS, räddningstjänst samt luft- och sjöövervakning.

• Viktig information till dig som är förtroendevald

Den 25 maj trädde den nya dataskyddslagen, GDPR, i kraft, något som kommer att få konsekvenser för hur vi som förbund hanterar våra medlemmars personuppgifter.

• Pressmeddelande: Personalkris i försvaret - sluta skyll ifrån er, politiker!

På Nyheterna i TV4 i går kväll framkom att militär personal ibland tvingas ta extrajobb för att få vardagen att gå ihop. Det usla löneläget för militärer debatterades sedan av bland andra försvarsministern, som lade över ansvaret på arbetsmarknadens parter. Men finns inga pengar att förhandla om, kan våra medlemmar inte heller räkna med bättre löner. Och att tillskjuta pengarna, det är politikens ansvar.

• FM vill locka yrkesofficerare att stanna kvar efter pension

För att försöka behålla yrkesofficerare med specifik kompetens istället för att de går i pension har Försvarsmakten beslutat att erbjuda en så kallad enskild överenskommelse till önskade individer.

• Hård facklig kritik mot Spanien

Euromil, den europeiska paraplyorganisationen för militära fackförbund, riktar skarp kritik mot Spanien för landets behandling av fackligt engagerad militär personal. Som medlem i Euromil står Officersförbundet bakom uttalandet och uppmanar Spanien att upphöra med sitt agerande.