• En historisk satsning men ryggraden saknas

I dag presenterade regeringen sin försvarspolitiska proposition för åren 2021-2025.

• Nya skyddsombud

Samtliga arbetstagarorganisationer i Försvarsmakten, Officersförbundet, Försvarsförbundet, Saco-S och SEKO försvar har nu gemensamt utsett nya centrala skyddsombud.

• Förbundskurs 1 får ny struktur och ett nytt namn

Under året har förbundet tagit fram ett antal e-kurser för att öka möjligheten för fackligt förtroendevalda att inhämta information och kunskap. Nu tar även Förbundskurs 1 steget och blir delvis digital. Kursen har även fått ett nytt namn, Grundkurs i avtal och arbetsrätt, GIAA.

• Ny lön utanför Rals – vad gäller?

Officersförbundet och Försvarsmakten har under sommaren kommit överens om hur parterna ska hantera ny lön under pågående anställning och dess relation till lönerevision.

• Fakturaproblem i juli

På grund av ett fel i vårt betalsystem den 24-27 juli har det gått ut påminnelser till de som betalade sin medlemsavgift under den perioden.

• Antagen till officersutbildning? Grattis!

Är du medlem i Officersförbundet och ska påbörja officersutbildning (OP eller SOU) till hösten? Läs det här.

• Medlemmarna har talat – orimliga löner

Under våren har Officersförbundet genomfört sin återkommande medlemsundersökning. Över 1 000 medlemmar har svarat på förbundets enkät och en sak står klar – löneläget är fortsatt Försvarsmaktens tveklöst största utmaning när det kommer till personalförsörjningen, både idag och i framtiden.

• Försvarspolitiskt haveri svek mot försvarsanställda

Riksdagens oförmåga att enas i försvarspolitiken är oacceptabel. Den omintetgör inte bara möjligheten för våra medlemmar att göra ett bra jobb, utan riskerar i förlängningen även Sveriges säkerhetspolitiska trovärdighet. Det skriver ordförandena i Officersförbundet och Försvarsförbundet i dag i en gemensam debattartikel.

• Förhandlingar om nytt chefsavtal inledda

De första samtalen mellan parterna har nu inletts om tecknandet av nytt chefsavtal.

• Avtalsrörelsen skjuts upp

Parterna på det statliga avtalsområdet har enats om att skjuta upp, prolongera, avtalsrörelsen i två månader. Detta som en anpassning till omvärldsläget och situationen på övriga avtalsområden.