• Fakturastrul i juli

På grund av felaktig fakturakörning i juli har de medlemmar som betalar sin avgift via e-faktura i stället fått pappersfakturor. För de som betalar via pappersfaktura innebar felet att fakturorna anlände väldigt sent. Läs här om vad som gäller för de som drabbats av strulet.

• Personalförsörjning i fokus - Almedalen 2019

Den 3 juli genomfördes Officersförbundets seminarium i Almedalen. Fokus var personalförsörjning och samtliga paneldeltagare var eniga om att personalfrågan behöver prioriteras i kommande arbete om Försvarsmakten ska kunna växa.

• Vem försvarar försvaret?

För en dryg månad sedan kom så Försvarsberedningens slutrapport, Värnkraft. En bred politisk enighet hade uppnåtts om behovet av att stärka vår försvarsförmåga. Enigheten kom dessvärre på skam, då partierna inte kunde enas kring utfästelser om de ekonomiska ramarna. Hur det blir med de ekonomiska tillskotten i slutändan återstår att se.

• 19 500 ny lägstalön för GSS

”Ralsförhandlingar” för avtalsperiodens tredje och sista år är nu avslutade på Försvarsmaktsnivå. Den överenskommelse som parterna slutit innebär bland annat att ingångslönen för GSS höjs till 19 500 kronor.

• Förbundet i Almedalen 2019

Vid årets politikervecka i Visby finns Officersförbundet naturligtvis på plats för att diskutera den militära personalens villkor och löner med våra beslutsfattare. I år samarbetar vi även med en rad andra organisationer för att lyfta försvars- och säkerhetsfrågorna.

• Det saknas medel för reella satsningar på personalen

Försvarsberedningens slutrapport är, trots politiskt käbbel på sluttampen, glasklar – Sverige måste rusta upp. Glasklart är också att det kommer att kosta. Men Officersförbundet oroas över att beredningen inte fullt ut bottnar i den mest avgörande frågan – försvarets personalförsörjning, skriver Officersförbundet i ett gästinlägg på Svenska Dagbladets försvars- och utrikespolitiska blogg Säkerhetsrådet.

• Utan människor inget försvar – försvara försvaret!

Sveriges försvar består av människor. Människor som förväntas offra mycket - i värsta fall sina liv - i försvaret av vårt land. Oftast till en lön som inte är i närheten av att motsvara deras insats. För att ändra på det lanserar vi i dag kampanjen #försvaraförsvaret.

• Välkomna satsningar – men glöm inte personalen!

- Officersförbundet kommenterar Försvarsberedningens slutrapport

• Våra medlemmar är inte brickor i det politiska spelet!

Försvarsberedningen ser ut att falla. Att den breda politiska enigheten bakom beredningens slutrapport nu tycks gå om intet är oerhört olyckligt. Sveriges försvar, och våra medlemmar, är för viktiga för att användas till politisk kohandel. Det säger Lars Fresker, förbundsordförande för Officersförbundet, efter dagens besked.

• Var femte militär vågar inte klaga på lönen

Det finns ett utbrett missnöje med löneläget bland Officersförbundets medlemmar och många har gett upp försöken att påverka lönen. Nästan var femte medlem uppger att de inte vågar klaga på sin lön.