• Tal från förbundsmötet 2017

Under förra veckan pågick Officersförbundets förbundsmöte där ca 100 ombud från förbundets 32 lokalföreningar samlades och beslutade om Officersförbundets färdriktning för de kommande tre åren. Men inte bara beslut fattades, ett flertal föredrag hölls under inledningsdagen.

• Samtliga förbund inom Sacofederationen: Låt inte populisterna kapa debatten

Den politiska debatten på nätet präglas av personangrepp och medvetna missförstånd. Vi får inte låta det offentliga samtalet kapas av kunskapsfientliga populister, skriver samtliga ordförande inom Sacofederationen i ett gemensamt upprop.

• Pressmeddelande: Vi nöjer oss inte med 19 000 kronor

Officersförbundet har nu beslutat om inriktningen för de kommande tre åren. De viktigaste uppgifterna blir att kämpa för den svenska modellens fortlevnad och att fortsatt driva frågan om höjda lägstalöner för soldater, sjömän och officerare.

• Förhandlingar om lägstalön pågår fortfarande

Under Officersförbundets förbundsmöte igår framkom under överbefälhavare Micael Bydéns anförande att Försvarsmakten tänker höja ingångslönen för GSS (soldater, sjömän och gruppbefäl) från 18 000 kronor till 19 000 kronor från och med 2018.

• Pressmeddelande: Lägstalönerna för militär personal måste höjas

Tisdagen den 14 november inleder Officersförbundet sitt förbundsmöte. Förbundet ska besluta om färdriktningen för de kommande fyra åren och frågan om lägstalöner för soldater, sjömän och officerare står fortsatt i fokus.

• Internutbildning för kansliet under hela eftermiddagen idag måndag 30 oktober

Från och med klockan 13:00 idag, måndag 30 oktober kan inte kansliet ta emot samtal eller besvara e-post då vi sitter i internutbildning och är åter först imorgon. Ni är varmt välkomna att kontakta oss då.

• Yrkanden har skickats in och nu startar förhandlingarna

I förra veckan skickades Officersförbundets yrkanden inför RALS-förhandlingarna till Försvarsmakten. En av de viktigaste punkterna är lönen.

• Sverigeresa om nya avtal

Med start denna vecka beger sig Officersförbundet tillsammans med Försvarsmakten ut på en Sverigeturné för att utbilda i de nya arbetstids- och rörlighetsavtalen.

• Officerare kräver löneökning över märket

För att kunna höja de låga ingångslönerna för militär personal och samtidigt ge löneökningar till övriga anställda kommer försvaret att behöva få högre löneökningar än industrins märke på 6,5 procent över tre år.

• Treårigt avtal klart för staten

Nu är den sista stora avtalsrörelsen klar. Förhandlingsorganisationen OFR/S,P,O* har idag tecknat ett nytt löneavtal med Arbetsgivarverket. Det blir löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden på minst 6,5 procent. Avtalet är treårigt och gäller från den 1 oktober 2017.