• Nya medarbetare på kansliet

I förra veckan hälsades två nya medarbetare välkomna till kansliet. Elina Meyer som vikarierande ombudsman och Marie Eriksson som kansliets nya administrativt ansvarig.

• Dags för löneförhandlingar

Årets Rals-förhandlingar på Försvarsmaktsnivå är nu avslutade. Officersförbundet har kommit överens med Försvarsmakten om hur mandatet skall fördelas inom myndigheten. Nu är det upp till respektive lokalförening att komma överens med arbetsgivaren om hur pengarna ska fördelas på individnivå.

• Hur värderas frihet?

I veckan publicerades en debattartikel signerad Officersförbundet i Mariestads-Tidningen. Vi skriver att det nu är dags för politiken att ta försvarets personalkris på allvar, och att den viktigaste åtgärden är att våra medlemmars löner måste upp till en rimlig nivå.

• Bättre utredning av trakasserier

En ny utredningsfunktion för trakasserier och kränkningar kan snart inrättas inom Försvarsmakten. I alla fall om förslagen i en nyligen presenterad rapport blir verklighet.

• Lönerevision 2018 närmar sig

Lönerevisionen för 2018 är nu på väg att inledas. Officersförbundet går in i kommande samverkan med tydliga krav på Försvarsmakten. Främst handlar det om att pengar till höjda ingångslöner för officerare måste tillföras, så att revisionsutrymmet för övriga medlemmar inte påverkas.

• Mer information om bemanningsbesked

Många medlemmar får nu nya bemanningsbeslut utifrån den omorganisation som Försvarsmakten genomgår. Här är vad som gäller.

• Bemanningsbesked till medlemmar

I onsdags genomfördes förhandling av bemanningen utifrån den omorganisation som Försvarsmakten genomgår inom ramen för Ledning för ett starkare försvar (LFSF) och materiel och logistikutredningen (MLU). I dag, 24 augusti, godkändes protokollen från såväl samverkan i organisationsfrågor som förhandling av bemanningen.

• Förbättringar i omställningsavtalet

I officersinfo nummer 8 informerade vi om att omställningsavtalet kan tillämpas vid omstruktureringen av Försvarsmakten. I veckan kom vi överens med Arbetsgivarverket om att förbättra omställningsavtalet vid omlokalisering av verksamheten.

• Pressmeddelande: Unga officerare överväger att sluta i försvaret

Tre av fyra officerare som tjänstgjort mellan 3 och 9 år i Försvarsmakten har övervägt att sluta, bara det senaste året. Dålig lön och bristande karriärmöjligheter anges som de viktigaste orsakerna till varför man vill lämna. Detta visas i en rapport som i dag presenterades under ett seminarium på politikerveckan i Visby.

• Officersförbundet i Almedalen

Snart inleds politikerveckan i Almedalen och Officersförbundet kommer att se till att den militära personalens villkor lyfts fram i vartenda försvarspolitiskt sammanhang i Visby. Här kan du läsa om vad vi gör där och om andra intressanta evenemang inom områdena försvar och säkerhet.