• Medlemsundersökning 2018 – Så här tycker ni!

60 procent av er som läser det här är nöjda med ert medlemskap och känner förtroende för Officersförbundet. Endast 12 procent är det inte. Detta är några av många insikter som gavs i årets medlemsundersökning.

• Budgeten - katastrof för Sveriges försvar

Lars Fresker skriver i dag på Aftonbladet om budgetens konsekvenser för försvaret och förbundets medlemmar. "Det är våra medlemmars arbetsmiljö som kommer att försämras. Det är våra medlemmars möjlighet att göra ett bra jobb som rycks undan och det är våra medlemmars löner, villkor och arbetsförhållanden som kommer att försämras av denna politiska inkompetens. Det är oacceptabelt!"

• Se över din jourregistrering

På grund av uppsättningen i Prio kommer ett flertal medlemmar att behöva ändra sin tidrapportering för att få rätt ersättning vid jourtjänstgöring. Följande information har gått ut från Försvarsmakten till berörda medlemmar. Vi uppmanar alla som kan vara berörda att ta del av informationen, då detta sätt att registrera jour i Prio gäller tillsvidare.

• Årets viktigaste konferens närmar sig

Som representanter för de anställda kan Officersförbundet aldrig acceptera diskriminering och kränkningar på arbetsplatsen. En rad konkreta verktyg om hur vi aktivt kan arbeta med dessa frågor kommer att ges den som deltar på årets sista avtals- och utbildningskonferens. Konferensen, den 26-27 november, är även öppen för skyddsombud och ännu återstår ett fåtal platser - så skynda att anmäla dig!

• Skyddsombudens dag

I dag, den 24 oktober, firas Skyddsombudens dag. Vi vill därför passa på att uppmärksamma de över 500 skyddsombud som organiseras inom Officersförbundet, och tacka dem för deras fantastiska arbete.

• Nya medarbetare på kansliet

I förra veckan hälsades två nya medarbetare välkomna till kansliet. Elina Meyer som vikarierande ombudsman och Marie Eriksson som kansliets nya administrativt ansvarig.

• Dags för löneförhandlingar

Årets Rals-förhandlingar på Försvarsmaktsnivå är nu avslutade. Officersförbundet har kommit överens med Försvarsmakten om hur mandatet skall fördelas inom myndigheten. Nu är det upp till respektive lokalförening att komma överens med arbetsgivaren om hur pengarna ska fördelas på individnivå.

• Hur värderas frihet?

I veckan publicerades en debattartikel signerad Officersförbundet i Mariestads-Tidningen. Vi skriver att det nu är dags för politiken att ta försvarets personalkris på allvar, och att den viktigaste åtgärden är att våra medlemmars löner måste upp till en rimlig nivå.

• Bättre utredning av trakasserier

En ny utredningsfunktion för trakasserier och kränkningar kan snart inrättas inom Försvarsmakten. I alla fall om förslagen i en nyligen presenterad rapport blir verklighet.

• Lönerevision 2018 närmar sig

Lönerevisionen för 2018 är nu på väg att inledas. Officersförbundet går in i kommande samverkan med tydliga krav på Försvarsmakten. Främst handlar det om att pengar till höjda ingångslöner för officerare måste tillföras, så att revisionsutrymmet för övriga medlemmar inte påverkas.