Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

 • Missa inte! Livesänd diskussion om trebefälssystemet med Officersförbundet och Försvarsmakten

  Torsdagen den 22 april klockan 16.30 kommer Lars Fresker, Officersförbundets ordförande, tillsammans med Klas Eksell, personaldirektör Försvarsmakten, samt Peter Tagesson, personalplaneringschef Försvarsmakten, att diskutera införandet av trebefälssystemet.

 • Omgalonering riskerar statusen för specialistofficerarna

  Resultatet av den medlemsundersökning som Officersförbundet gjort med anledning av det kommande beslutet kring en eventuellt tvingande omgalonering av så kallade NBO-officerare har nu kommit. Av svaren framgår bland annat att en tredjedel av de som deltagit i undersökningen tror på lägre status för specialistofficerarna om det blir en obligatorisk omgalonering.

 • Tillfälligt fel - pappersfaktura istället för e-faktura

  Ett 20-tal medlemmar har den här månaden fått hem pappersfaktura istället för e-faktura med sin medlemsavgift. Samtliga personer ska betala pappersfakturan, men nästa månads faktura kommer som vanligt elektroniskt. Förbundet undersöker vad som hänt.

 • Inte fått medlemsundersökningen? Gå (snabbt) in och uppdatera din mejladress!

  Just nu pågår Officersförbundets medlemsundersökning om trebefälssystemet. Undersökningen vänder sig till yrkesaktiva och studerande medlemmar. Det är flera medlemmar har hört av sig och sagt att de inte fått undersökningen. Det beror på att aktuell och privat mejladress saknas i vårt medlemssystem. Vi bryr oss om vad våra medlemmar tycker – därför uppmanar vi dig som ännu inte fått undersökningen att logga in på Officersförbundets webbplats och uppdatera din mejladress. Det är viktigt att det är en mejladress som inte tillhör Försvarsmakten, eftersom du måste ha tillgång till internet på din dator för att kunna svara. Senast den 10 mars behöver vi ha rätt mejladress. Sedan får du ett mejl från Demoskop och har fram till den 14 mars på dig att svara på undersökningen.

 • Din åsikt är viktig - svara på medlemsundersökning om trebefälssystemet

  Senare den här veckan kommer yrkesaktiva och studerande medlemmar i Officersförbundet som rapporterat in en mejladress till förbundet att få ett mejl från undersökningsföretaget Demoskop.

 • Lars Fresker: Nya avtal och läget i RALS

  Snart är årets första månad slut och redan är verksamheten i full gång. Officersförbundets ordförande Lars Fresker kommenterar inledningen av den nya försvarsbeslutsperioden, vad han tycker om de pågående RALS-förhandlingarna med Försvarsmakten och de nya chefsavtalen.

 • Nya chefsavtal klara

  Under våren 2020 sade Officersförbundet upp Försvarsmaktens chefsavtal. Nu har parterna förhandlat fram, inte bara ett, utan två nya avtal som reglerar villkoren för Försvarsmaktens högre befattningshavare. -Försvarsmaktens gamla chefsavtal var svårt att förhålla sig till för berörda eftersom det hängde ihop med flera gamla beslut. Nu känns det riktigt bra att vi istället har förbättrat och renodlat villkoren genom att de två nya avtalen nu är på plats, säger Officersförbundets förhandlingschef Susanne Nyberg.

 • Underhåll av webbplats lördag 9 januari

  På grund av underhåll av webben kommer Mina sidor inte att vara tillgängliga lördag den 9 januari klockan 7-13.

 • Nyexaminerad specialistofficer? Glöm inte att uppdatera dina uppgifter!

 • Öppettider jul och nyår