Huvudskyddsombud utsedd

Publicerad: 2017-09-15

Försvarsmaktens huvudskyddsombud utsedd

Arbetstagarorganisationerna samt HSO-kollektivet inom Försvarsmakten utsåg i förra veckan det centrala huvudskyddsombudet.

Officersförbundet, Saco-S FM, Försvarsförbundet, SEKO Försvar och HSO-kollektivet vid Försvarsmakten beslutade att för ytterligare en period utse Stefan Nilsson, Försvarsmaktens Tekniska Skola, som Försvarsmaktens huvudskyddsombud och till ersättare är Ann-Marie Husberg, nu huvudskyddsombud vid Högkvarteret.

Huvudskyddsombudet representerar all anställd personal inom Försvarsmakten i arbetsmiljöfrågor och har därmed en ytterst viktig roll för samverkan mellan de fackliga organisationerna och förbandens skyddsombud.

Uppdraget innebär att:

Förtroendeuppdraget löper under tre år från och med 1 november 2017.