Oklart läge i avtalsförhandlingarna

Publicerad: 2017-05-08

Det är ett oklart läge i avtalsförhandlingarna. Trots många diskussioner är inte bilden klar vilka faktiska lösningar som egentligen önskas uppnås.

Nu är det bara några veckor till den 28 februari då det tillfälliga löftet om att inte säga upp några avtal slutar gälla. Som vi tidigare informerat har arbetet varit konstruktivt i vissa delar. Men det är ännu alldeles för många oklara besked och olösta frågor på bordet för att kunna göra en prognos om förhandlingarna kommer leda till ett acceptabelt resultat.

– Förhandlingar brukar pendla fram och tillbaka men just nu får jag för många dåliga signaler, speciellt med tanke på den korta tid som återstår för att komma i mål, säger Peter Löfvendahl förbundsdirektör.

Förhandlingarna handlar om förändringar i arbetstidsavtalet, rörlighetsavtalet samt ÖVA. Att det är så många avtal som berörs gör det extra viktigt att det är helhetslösningar som diskuteras. Det är ingen omöjlig uppgift om man är tydlig i diskussionerna.