Officersförbundet söker ombudsman med militär yrkesbakgrund – tillsvidareanställning

Har du en militär bakgrund? Vill du bli en del av en organisation som gör stor skillnad för sina medlemmar? Trycket på de anställda inom Försvarsmakten ökar och Officersförbundet har en viktig roll i att påverka de anställdas arbetsmiljö och anställningsvillkor. Sök tjänsten som ombudsman tillsvidare på heltid i vårt team Rådgivning och utbildning och gör skillnad!

Om Officersförbundet

Officersförbundet är ett fack- och yrkesförbund för officerare och specialistofficerare, gruppchefer samt soldater och sjömän anställda inom Försvarsmakten och vid Försvarsmakten närstående myndigheter. Förbundet har cirka 14 000 aktiva medlemmar. Officersförbundet arbetar för att den anställda militära personalen i Försvarsmakten ska få så bra anställningsvillkor som möjligt. Förbundet driver också medlemmarnas intresse- och professionsfrågor genom att delta i de beslutsprocesser som påverkar den anställda militära personalens arbetssituation, villkor och profession. Kansliet består idag av förbundsdirektör och ca 20 medarbetare. Officersförbundet har lokaler på Östermalm i centrala Stockholm.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och stödja samt utveckla villkoren för våra medlemmar i en omdanade tid. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med de andra ombudsmännen med att ge råd och stöd till våra medlemmar, officersföreningar samt utbilda förbundets förtroendevalda. Att stödja medlemmar och ge våra lokala officersföreningar runt om i landet råd, stöd och utbildning är av stor vikt för Officersförbundet. Som ombudsman i teamet Rådgivning- & utbildningen kommer du även att delta som lärare vid utbildningar och kurser samt vid konferenser och i gemensamma verksamheter vid kansliet och inom förbundet i övrigt.     

Du som söker bör ha

  • Gedigen militär erfarenhet från Försvarsmakten, främst genom anställning som yrkesofficer, GSS/K eller reservofficer.
  • Ett starkt engagemang för fackliga frågor och Officersförbundets medlemmar.
  • Pedagogisk förmåga att förklara och utbilda i avtal och regler inom arbetsrätten med fokus på Försvarsmaktens verksamhet.

Meriterande

  • Erfarenhet från fackligt arbete.
  • Varit elev vid någon av Officersförbundets kurser.
  • Erfarenhet från utlandstjänstgöring i Försvarsmakten, gärna inom Nato.

Vi erbjuder

  • En stimulerande miljö där du får möjlighet att utveckla dina kunskaper och ditt engagemang för våra medlemmar.

Om ansökan och kontaktuppgifter

För mer information, kontakta förbundsdirektör Johan Hansson (076-4962009) eller ombudsman/teamledare Martin Sachs (073-9818835). SACO-föreningen vid Officersförbundets kansli representeras av Conny Jansson (08-4408357).

Ansökan skickar du till johan.hansson@officersforbundet.se snarast, dock senast 15 oktober. Ansökningarna behandlas löpande och anställningen kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde sker preliminärt 2024-01-01.

Välkommen med din ansökan!

Senast uppdaterat: 2023-09-18