Hoppa till huvudinnehåll

Officersförbundet söker ombudsman med fokus på arbetsmiljö

Nu är vi på jakt efter vi dig vars hjärta klappar extra hårt för den militära personalens arbetsmiljö och anställningsvillkor.

Dina arbetsuppgifter blir att tillsammans med de andra ombudsmännen utveckla Officersförbundets arbete på just dessa områden, med särskild inriktning mot arbetsmiljöfrågor. Arbetet omfattar främst rådgivning och stöd till våra lokala föreningar, enskilda medlemmar samt utbildning av förtroendevalda. 

Vi erbjuder en stimulerande miljö där du får möjlighet att utveckla dina kunskaper och ditt engagemang. Som ombudsman hos oss kommer du att ha möjlighet att fördjupa dig och påverka inom hela det fackliga spektret - allt ifrån den individuella medlemmens arbetsmiljö till vårt påverkansarbete inom nationell arbetsmiljö-, arbetsmarknads- och försvarspolitik. 

Du som söker ska ha

  • Ett starkt engagemang för Officersförbundets medlemmar.
  • En pedagogisk förmåga att förklara och utbilda i avtal och regler.
  • Dokumenterad kunskap inom områdena arbetsmiljö och/eller anställningsvillkor.

Du som söker bör ha

  • Erfarenhet från fackligt arbete, arbete som skyddsombud eller jämförbar kompetens.

För att lyckas med jobbet måste du vara intresserad av att hjälpa och stötta andra och att dela med dig av dina kunskaper. Att uttrycka sig väl i tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Vi är idag 14 anställda på kansliet och har våra lokaler på Sturegatan 15 i Stockholm.

Tillträde under första halvåret 2019 efter överenskommelse. Anställningen är tills vidare.

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av förbundsdirektör Peter Löfvendahl. Facklig representant är Conny Jansson, Saco-föreningen. Båda nås på telefon 08-440 83 30, Peter nås även på telefon 070-580 51 07.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 18 januari. Det går bra att ansöka även under nästa vecka till och med 25 januari. Ansökan skickar du till kansliet@officersforbundet.se eller Officersförbundet, Box 5338, 102 47 Stockholm.

Officersförbundet är fack- och yrkesförbundet för militär personal med en anställning i Försvarsmakten eller närstående myndigheter, samt för dig som studerar till yrkesofficer. Officersförbundet består av 31 lokala officersföreningar och har cirka 13 500 aktiva medlemmar.