Avtal24 – ny medlemsförmån

Publicerad: 2017-05-29

Officersförbundet arbetar för att medlemmarna ska få så bra anställningsvillkor som möjligt men även för att medlemmarnas privatliv ska vara så tryggt som möjligt. Därför har vi i samarbete med juristbyrån avtal24 tagit fram ett förmånligt erbjudande för juridisk rådgivning och avtalsskrivning.

Aktiva medlemmar i Officersförbundet kan kostnadsfritt skriva testamente, samboavtal, äktenskapsförord, skuldebrev och hyresavtal via avtal24:s webbsida.

–Att kunna erbjuda medlemmarna att enkelt och kostnadsfritt kunna skriva avtal som många behöver känns som ett naturligt steg i vårt arbete med att erbjuda medlemmarna bra förutsättningar i vardagen, både på jobbet och på fritiden. Samarbetet med avtal 24 är ett bra komplement till de förmånliga försäkringar och bolån som sedan tidigare ingår bland de förmåner man har som medlem i Officersförbundet, säger Peter Löfvendahl, förbundsdirektör.

Vilka avtal behöver du?

Vem ärver dig om du går bort? Vad händer om du separerar? Detta är ett par av många frågor som alla någon gång borde funderar på. Du kan ofta själv bestämma mer än vad du tror. Genom ett testamente kan du eller din sambo, som enligt lag inte ärver varandra, öka möjligheten att bo kvar i er gemensamma bostad om någon av er går bort. Alla separationer slutar tyvärr inte lyckligt och därför är det mycket viktigt att upprätta de avtal som behövs för att trygga ekonomin om det uppstår en tvist mellan er. Äktenskapsförord, samboavtal, skuldebrev och testamente – fyra avtal som är extra viktiga för er som köpt gemensam bostad.

Behovsanalys

Är du osäker på vad du behöver för avtal. Börja med att göra en juridisk behovsanalys. Svara på några frågor kring din livssituation. När du har gått igenom frågorna sammanställs informationen och du får kostnadsfritt en analys av din juridiska situation och vilka avtal du borde fundera över att skriva.

Medlemmar i Officersförbundet kan:

Om avtal24 Juristbyrån avtal24 finns tillgänglig både på webben och via telefonen. Besök den på www.avtal24.se/officersforbundet, mejla på officersforbundet@avtal24.se eller ring 0771-24 00 24 där deras jurister finns tillgängliga för vägledning och rådgivning.